dovana paauglei merginai

Dovanos idėja ⋆ Ką padovanoti paaugliui

Jeigu esate čia - matyt ieškote idėjos kuo pradžiuginti paauglį berniuką arba mergaitę. Noriu su jumis pasidalinti dovanos idėja, kuri bus vertinga ir turės ilgą išliekamąją vertę.

dovanos ideja paauglei

Aš pati, Big Little Things įkūrėja, turiu paauglę sesę. Kai Gabijai buvo 13 metų, padovanojau jai savo sukurtą 5 metų dienoraštį. Norėjau, kad mano sesė išbandytų dienoraštį ir įvertintų ar jis yra tinkamas paaugliams. Ir žinoma, kad išsaugotų savo paauglystės akimirkas. Juk tai toks virsmų etapas!  

Akimirkos išsaugotos šiuo gyvenimo periodu gali padėti atskleisti savo asmenybės progresą. Juk baigusi pildyti šį dienoraštį Gabija jau bus 18 metų panelė.

Kas yra 5 metų dienoraštis?

Penkerių metų dienoraštis yra originalus būdas lengvai išsaugoti kasdienius prisiminimus. Viskas ką reikės padaryti – kasdien atsakyti į vis kitokį dienos klausimą. Tą pačią užrašų knygutę pildote penkis metus.

 

Vieni klausimai leis išsaugoti akimirkos įspūdį, kiti – privers susimąstyti. Bėgant laikui smagu prisiminti praeities akimirkas ir stebėti, kaip keičiasi atsakymai. O gal nesikeičia? 

dovana paauglei mergaitei

Dienoraštį galima pradėti pildyti bet kada. Tai prasminga dovana paaugliui įvairiomis progomis.

Mano paauglė sesė dienoraštį kasdien pildo nuo 2021 m. balandžio mėnesio. Pakalbinau ją ir paprašiau pasidalinti savo patirtimi. 

Gabija, kaip sekasi pildyti 5 metu dienoraštį? Ar kasdien atsakai į tos dienos klausimą?

Sekasi labai gerai, man tai yra vakaro ritualas. Prisėdu jaukiai po ilgos dienos prie stalo ir atsakau į klausimą. Kartais pasidedu dienoraštį kaip dekorą į kokią gražią vietą ir jo nepamatau. Tuomet būna, kad pamirštu atsakyti į klausimą. Bet pamiršus atsakyti - vėliau būtinai į jį atsakau! Nesinori kitais metais pamatyti tuščią lapą.

Kaip manai ar prabėgus keliems metams bus įdomu perskaityti dabar rašomus atsakymus?

Man asmeniškai bus labai įdomu pamatyti ar pasikeitė mano mintys, ar išliko panašios. Jau laukiu kada antrą kartą pildysiu tą patį puslapį!

dovana paaugliui dienorastis

Ar visi klausimai iki šiol buvo aiškūs? Į kokius klausimus atsakyti būna sunkiausia?

Nuo šių metų balandžio mėnesio man buvo neaiškūs tik kokie 2-3 klausimai. Keli klausimai pasirodė dviprasmiški. Man sunkiausia  atsakyti į klausimus kur aš nesu patyrusi. Pavyzdžiui "Kaip atrodo tavo tobulas pasimatymas?". Tuomet parašau, jog dar nežinau. Bet kaip minėjau, tokių klausimų nedaug.

O ar tavo draugai žino jog pildai 5 metu dienoraštį? Ar rekomenduotum jį pildyti kitiems paaugliams?

Draugai tikrai žino. Ne vieną kartą jiems jau išgyriau šį dienoraštį! Labai rekomenduoju tiek bendraamžiams, tiek apskritai visiems! Šis dienoraštis duoda laiko pagalvoti apie save ir savo gyvenimą.

5 metu dienorastis

-----

Šis dienoraštis išties labai universalus ir tinkamas pildyti nuo paauglystės. Daugiau apie jį sužinoti ir įsigyti galite mūsų parduotuvėje.

Grįžti į tinklaraštį