Big Little Things atsiradimo istorija

Big Little Things atsiradimo istorija

Laikau savo rankose plakatą, kuris prieš kelis mėnesius gyveno tik mūsų galvoje ir buvo aiškių formų neturinti idėja. Koks geras jausmas!

Sveiki, aš Aurelija - viena iš Big Little Things įkūrėjų. Noriu pasidalinti istorija, kaip viskas prasidėjo. Mane pačią tokios istorijos labai įkvepia, tad gal įkvėpimo pasisemsite ir jūs.

O viskas prasidėjo 2019 pavasarį. Aš per savo "karjerą" esu sukūrusi ne vieną produktą, bet pagrinde dirbu su internetiniais projektais, kurių rankomis nepačiupinėsi. Tuo metu laukiausi, tad žinojau jog netrukus gyvenime bus didelių pokyčių. Nežinojau kiek laiko pareikalaus vaikelio auginimas, bet norėjau papildomos įdomios veiklos šalia buvimo mama. Gimdymo terminas buvo rugsėjo pabaiga - turėjau dar daug laiko pasiruošti.

Idėja

Norėjau sukurti produktą, kurį būtų galima paimti į rankas. Taip pat norėjau, kad tai būtų kažkas džiuginančio ir smagaus. Ne itin konkretu...

Atsidariau Etsy puslapį, kur galima rasti daug originalių rankų darbo produktų norėdama pasisemti įkvėpimo. Akis užkliuvo už atvirukų su nutrinamu sluoksniu. Lyg loterijos bilietai, bet skirti įvairioms progoms. Pavyzdžiui nutrynus burbuliuką sužinai draugė laukiasi berniuko ar mergaitės. Iki tol buvau girdėjusi tik apie nutrinamus žemėlapius.

Ši idėja man labai patiko. Tokio produkto Lietuvoje neteko matyti. Pradėjau ieškoti daugiau panašaus tipo atvirukų ir išsisaugojau visas idėjas. Supratau, kad šia linkme ir noriu judėti toliau.

Komanda

Idėja dar nebuvo labai konkreti, bet iškart supratau jog norint sukurti šį produktą reikės investuoti į dizainą. Photoshop programa man nebuvo svetima ir iš bėdos viską  būčiau pasidariusi pati. Bet dirbdama prie kitų projektų jau buvau pasimokiusi - nereikia visko daryti pačiam. Ypač jeigu nesijauti stiprus toje srityje. Ir plius - norėjau šitą projektą kurti su kuo nors drauge.

Pradėjau dizainerės paieškas. Norėjau, kad į komandą prisijungtų mergina. Dirbant IT srityje mane visada supo labai vyriška kompanija. Šį kartą leidau sau apriboti lygias vyrų teises ir leidausi į dizainerės paieškas. 

Standartinis kelias buvo ieškoti per pažintis. Pabandžiau kitą, labiau nuo manęs priklausantį būdą. Atsidariau Linkedin ir įvedžiau į paiešką "designer". Susikūriau excel dokumentą, susirašiau visas potencialias kandidates. Pirmi kriterijai buvo  miestas ir darbų pavyzdžiai. Darbų pavyzdžius išgooglinau įvedus vardą ir pavardę.

Turėdama sąrašiuką potencialių kandidačių mano "darbo pokalbiui", atsirinkau vieną, kuriai parašiau asmeninį laišką su kvietimu kavos. Trumpai pristačiau savo idėją ir paklausiau ar norėtų sužinoti daugiau. Atsakymo sulaukiau labai greitai!

TINKAMA AURA

Susitikome. Papasakojau savo idėjos užuomazgas. Parodžiau atvirukų nuotraukas, kurias buvau išsisaugojusi. Dizainerei idėja patiko, bet pokalbio metu supratau jog čia ne tas žmogus su kuriuo norėčiau kartu vystyti projektą. Buvo šiek tiek liūdna.

Kaip surasti tame dizainerių sąraše tinkamą žmogų, kai tą pajauti tik susitikus? Sugalvojau kaip išgooglinti ir tai! Tiksliau išinstagraminti.

Atsirinkau kelias dizaineres, kurių darbai man labiausiai patiko. Susiradau jų asmeninius Instagram profilius. Pažiūrėjau, kuo tos merginos gyvena. Pamačiusi Ingridos profilį - nusprendžiau parašyti jai. Atrodė paprastas, nuoširdus žmogus, mokantis džiaugtis mažais dalykais. Ir neklydau! Iš karto radome bendrą kalbą.

REIKIAMI ĮGŪDŽIAI

Buvo aišku jog dizainerės komandoje tikrai reikės. Bet pradėjus aiškėti mūsų produkto vizijai supratome, kad reikės ir žmogaus mokančio dirbti su medžiu. Ingrida papasakojo mūsų idėją pažįstamam žmogui, kuris laisvalaikiu sukinėjasi medžio dirbtuvėse. Taip prie mūsų prisijungė Simas.

Produktas

Žinojome jog mūsų produkto branduolys bus nutrinamas sluoksnis. O kas po juo? Sugalvojome, kad galime daryti plakatą, kuriame bus surašytos idomios idėjos kaip skirti laiko sau ir pasidžiaugti mažais dalykais. Tokį plakatą galima būtų įsigyti sau arba padovanoti mylimam žmogui. Abiem ši idėja patiko, tad kibome į darbus.

Plakatui pakabinti labai tiktų medinis plakato laikiklis. Lietuvoje tokių pirkti neradome, tad nuspremdėme jog gaminsime ir juos. Čia ir sužibo Simo žvaigždė! Tapo aišku, kad pradžiai turėsime du produktus.

Pavadinimas

Reikėjo nuspręsti kokiu pavadinimu prisistatysime pasauliui. Iš pradžių bandėme sieti pavadinimą su nutrinamu sluoksniu. Turėjome kelias idėjas. Padariau apklausą ir paprašiau draugių parašyti su kuo asocijuojasi siūlomi pavadinimai. Kai pamatėme rezultatus - teko galvoti apie pavadinimą iš naujo. Buvo asociacijų su kuo tik nori (net intymių prekių parduotuve), bet nieko bendro su mūsų kuriamu produktu.

Galiausiai pasivadinome BigLittleThings nes būtent apie tai mes ir šnekėsime. Maži dalykai, kurie gali suteikti daug džiaugsmo.

Laiko terminai

Dirbant prie projekto gerai yra turėti protingus terminus, nes viską galima tobulinti iki begalybės ir niekada nepabaigti. Mes turėjome du terminus:

  • mano gimdymo data - du mėnesius iki gimdymo turėjau itin daug laisvo laiko. O kiek to laiko liks susilaukus vaikelio mes nežinojome;
  • Kalėdos - labai norėjome spėti pristatyti naują produktą iki šventinio laikotarpio, kad jis jau šiais metais galėtų džiuginti žmones.

Ir štai, lapkričio viduryje startuojame! Viskas užtruko ilgiau nei tikėjausi, bet į terminus spėjome.

Gamyba

Spaudą su nutrinamu sluoksniu gali pasiūlyti tik kelios spaustuvės. Mums reikėjo jas atrasti. Viena spaustuvė parodė gamybos pavyzdį - iš karto supratome, kad tokia kokybė mūsų netenkina.

Apsilankėme kitoje - mus labai maloniai priėmė. Parodė savo darbų pavyzdžius - kokybė atrodė tinkama. Deja spaustuvė tuo metu kaip tik pradėjo išsikėlimą į naujas patalpas ir gamybą kuriam laikui sustabdė. Kol laukėme, mano pažįstama iš TripMap rekomendavo dar vieną spaustuvę, dirbančia su nutrinamo sluoksnio produktais.

Apsilankiau rekomenduotoje spaustuvėje. Kokybė buvo nepalyginamai geresnė už prieš tai matytus pavyzdžius. Kaina taip pat buvo palankiausia. Viskas - spaustuvę išsirinkome! Dizainerė finalizavo plakato dizainą, nusiuntėme viską spaustuvei ir po savaitės jau turėjome plakatus savo rankose!

Pardavimai

Na štai - produktą turime. Pradedame pardavimus! Marketingo specialisto savo komandoje neturime, tad viską darysime savo jėgomis. Tikimės, kad žmonėms patiks mūsų idėja ir daug kas ras plakatą po Kalėdų eglute. Kviečiame įsigyti <3 

Smagu, jog pasidomėjai mūsų atsiradimo istorija. Už tai norime padovanoti 10% nuolaidą. Nuolaidos kodas: pirmyn

Grįžti į tinklaraštį